Kies voor zekerheid met een vast contract

De zorgsector staat aan de vooravond van belangrijke veranderingen. Vanaf 1 januari 2025 gaat de Belastingdienst strenger handhaven op schijnzelfstandigheid in het kader van de wet DBA (Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties). Dit heeft grote gevolgen voor zzp’ers in de zorg en voor zorgorganisaties.

Wat betekent dit voor zzp’ers in de zorg?

Veel zorgprofessionals hebben de afgelopen jaren gekozen voor het zzp-schap vanwege de flexibiliteit en vrijheid die dit biedt. Echter, met de strengere handhaving op schijnzelfstandigheid komt er een groter risico dat de belastingdienst zelfstandige zorgprofessionals ziet als ‘verkapte werknemers’, wat kan leiden tot boetes voor zowel zorgorganisaties als zzp’ers.

👉 Werk je momenteel als zzp’er en ben je benieuwd of jouw werk buiten dienstbetrekking kan worden voortgezet? Check het met de webmodule van de belastingdienst. Doe de check >

De voordelen van een vast contract

Een van de oplossingen om deze onzekerheid te vermijden is het kiezen voor een vast dienstverband. Dit biedt niet alleen meer zekerheid, maar ook tal van andere voordelen. Een vast contract betekent voor veel zorgprofessionals:

  • Zekerheid van inkomen: Geen zorgen over fluctuaties in werk of inkomen.
  • Goede arbeidsvoorwaarden: Denk aan pensioenopbouw, doorbetaalde vakanties en reiskostenvergoeding.
  • Werk-privébalans: Een gezonde balans tussen werk en privé door vaste uren en werkafspraken.
    Ontwikkelingsmogelijkheden: Toegang tot trainingen en cursussen die bijdragen aan persoonlijke en professionele groei.
  • Combineer de voordelen van vast en flexibel: bij ons heb je de mogelijkheid om in de flexpool te werken. Afspraken over vaste uren zijn mogelijk!
Paragraaf afbeelding

Waarom is dit belangrijk voor de zorgsector?

De zorgsector kampt al jaren met personeelstekorten en instabiliteit. Door te kiezen voor vaste contracten kunnen we samen zorgen voor meer continuïteit en kwaliteit in de zorg. Cliënten hebben baat bij vaste gezichten en professionals die zich voor langere tijd aan een organisatie kunnen verbinden. Dit leidt tot stabielere teams, meer samenwerking en uiteindelijk betere zorg voor de cliënt.

Met deze campagne roepen wij zorgprofessionals op om te kiezen voor vast. Zo bouwen we samen aan een sterke en stabiele zorgsector waarin cliënten kunnen rekenen op blijvende kwaliteit.

Samen maken we het verschil! 💪

Wil je meer weten over de gevolgen van de wet DBA en wat een vast contract voor jou kan betekenen?
👉 Neem dan contact op met Stefanique Langkamp (s.langkamp@carinova.nl)
👉 Vacatures (werkenbijcarinova.nl)

Paragraaf afbeelding
Contactpersoon

Neem contact op

Heeft u zorg nodig? Eén telefoontje naar ons en we helpen u stap voor stap. Ook voor vragen kunt u ons bellen, terug laten bellen of mailen.