Pilot: Inzet Vitale functiemeter

Pilot: Inzet Vitale functiemeter

Tijdens de Corona golf is op de Hartkamp in Raalte en het Sint Jozef in Deventer een corona afdeling geopend. Om de gezondheidstoestand van deze cliënten goed in beeld te houden worden er 2 maal daags metingen gedaan. Dit zijn de bloeddruk, zuurstofgehalte in het bloed, temperatuur, ademfrequentie en hartslag. Om dit gemakkelijk en accuraat te kunnen doen is de Vital Signs Monitor ingezet. Een apparaat die al deze waardes in een keer kan meten en de meetgegevens in de toekomst kan inladen in het cliëntdossier. Dit komt de kwaliteit van zorg ten goede en werkt prettig voor de zorgverleners.

Wat is de Vital Sings monitor?

De Vital Signs is een apparaat dat in 1 handeling de vitale functies kan meten. Deze functies zijn: de bloeddruk, zuurstofgehalte in het bloed, temperatuur, ademfrequentie en hartslag. Doordat deze informatie op 1 apparaat wordt verzameld kan het in de toekomst gemakkelijk en automatisch in het dossier van de cliënt worden gezet. Dit voorkomt op lange termijn fouten en scheelt de zorgverleners administratief werk. Doordat alles op 1 statief staat heb je alles bij de hand en raak je niets kwijt.

Wat is Promeso?

Promeso is het bedrijf waar wij mee samen werken tijdens deze pilot. Promeso heeft als doel om de administratie last voor zorgprofessionals te verminderen. Dit doen zij middels de door hun zelf ontwikkelde software/hardware. 

Wanneer komt mij cliënt hiervoor in aanmerking?

De cliënten op de Corona afdeling maken gebruik van deze apparatuur. Verpleegkundigen werken hier mee en kijken of ze dit gemakkelijk in hun huidige werkproces kunnen inzetten.

Meer vragen?

Voor meer vragen kun je contact op nemen met het zorg innovatie team. Dit kan telefonisch of per mail.

Klik hier voor contactgegevens