Medicatieveiligheid

Medicatieveiligheid

Carinova levert verantwoorde zorg en heeft medicatieveiligheid hoog in het vaandel. Ze werkt dan ook met het principe dubbel controleren van risicovolle medicatie.

Dubbele controle bij risicovolle medicatie betekent dat in alle gevallen waarbij een (thuis)zorgmedewerker losse (niet gebaxterde) risicovolle medicatie toedient, een tweede persoon moet controleren. Extramuraal is het praktisch onmogelijk om dit goed in te vullen.Carinova maakt daarom gebruik van een Medicatie Controle App (MCA).

De MCA is een app waarmee de dubbele controle bij risicovolle medicatie kan worden uitgevoerd. De zorgverlener kan met behulp van de app een foto van de klaargelegde medicatie en bijbehorende documenten versturen. De collega/ zorgcentrale Noord controleert of de klaargelegde medicatie overeenkomt met de informatie op de documenten en accepteert of weigert de controle. Alle medicatiefoto’s worden bewaard zodat controle achteraf mogelijk is. De foto’s worden niet op de telefoon of tablet zelf opgeslagen. Een veilig gevoel.

Terug naar overzicht