Kwaliteitsgelden: Somnox slaaprobot

Kwaliteitsgelden: Somnox slaaprobot

Wat is de Somnox Slaaprobot?

De Slaaprobot is een zachte knuffelbare robot die adembewegingen simuleert. Zo kan de cliënt de Slaaprobot gebruiken wanneer hij gaat slapen. Als de Slaaprobot tegen de cliënt aangehouden wordt, gaat de cliënt onbewust rustiger mee ademen en valt hij makkelijker in slaap. Ideaal dus als ee cliënt moeilijk in slaap kan komen. De Slaaprobot kan zelf aan en uitgezet worden dankzij het bedieningspaneel. Bovendien kan de Slaaprobot naar eigen voorkeuren worden ingesteld, dankzij een speciale app die beschikbaar is voor de mobiele telefoon.

Ontspan en val sneller in slaap!

Met de Slaaprobot kan de cliënt onder andere genieten van rustgevende geluiden. Via de app kan er worden aangegeven wat voor muziek of rustgevende geluiden moeten worden afgespeeld. Zo wordt de cliënt sneller ontspannen en vervaagt de stress. Eveneens stimuleert de Slaaprobot een menselijk ademhalingsritme, dat langzamer is dan de eigen ademhaling. Wanneer de robot vastgehouden wordt, gaat de persoon onbewust mee ademen in het ritme. Hierdoor wordt de ademhaling geleidelijk trager. Dit geeft de hersenen een seintje om het lichaam te laten ontspannen waardoor de cliënt snelle in slaap valt.

Ervaar affectie en comfort

Naast dat de slaaprobot helpt met ontspannen en sneller in slaap vallen, biedt de robot ook affectie en comfort. De robot is namelijk speciaal ontworpen in een ergonomische vorm die gemakkelijk vastgehouden kan worden tijdens het slapen. Bovendien is de Slaaprobot gemaakt van de zachte materialen van Auping, waardoor de robot extra prettig aanvoelt. Leg de robot tegen de borst en wikkel de armen en handen er omheen om een optimaal geborgen gevoel te ervaren.

Inzet kwaliteitsgelden

Een van de technologieënt die in 2020 vanuit de kwaliteitsgelden is aangeschaf is de Somnox Slaaprobot. Wil je weten wat nog meer is aangeschaft?

Klik hier voor de flyer


Meer vragen?

Voor meer vragen kun je contact op nemen met het zorg innovatie team. Dit kan telefonisch of per mail.

Klik hier voor contactgegevens