Bezoekregeling

Update  16 november 2020

Wij zijn heel blij dat wij op een voorzichtige en verantwoorde wijze weer bezoekers mogen toestaan in de woonzorglocaties. U kunt contact opnemen met de locaties. Voor telefoonnummers en tijden verwijzen we u graag naar: www.carinova.nl/bezoeken 

Voor de laatste algemene informatie over de versoepeling van de bezoekersmaatregelen d.d. 16 november 2020  verwijzen we u naar: https://www.carinova.nl/corona-virus-covid-19/

___________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

Woonzorglocaties.
Het Coronavirus heeft in een rap tempo onze maatschappij, ons leven en ons werk binnen de woonzorg veranderd. Het virus zal voorlopig nog een grote impact blijven houden op ieders leven.
Dankzij u enorme geduld en de inzet van onze medewerkers weten wij het virus goed te bedwingen. Daar zijn we trots op en dat willen we heel graag zo houden.

In de persconferentie van 6 mei heeft Minister Hugo de Jonge een eerste stap aangekondigd in de versoepeling van de bezoekregeling voor 25 verpleeghuizen. Momenteel worden die 25 locaties in Nederland geselecteerd. Carinova maakt hier geen onderdeel van uit.

Ondanks dat Carinova niet meedoet is het wel mooi nieuws dat er voor verpleeghuisbewoners en hun naasten een perspectief is. Want het gemis van echt contact tussen bewoners en hun naasten is heel groot. De versoepeling van de bezoekregeling van de 25 geselecteerde huizen wordt nauwkeurig gevolgd. Als het in de praktijk goed uitpakt, is het de bedoeling vanaf 25 mei in meer verpleeghuizen bezoek beperkt mogelijk te maken- mits aan alle voorwaarden wordt voldaan. In de week voorafgaand aan 25 mei neemt het kabinet hier een besluit over.
Kort samengevat:

  • Per 11 mei versoepeling van de bezoekregeling voor 25 selecteerde huizen.
  • In week 21 (18 t/m 24 mei) besluit van kabinet voor verdere versoepeling.
  • Per 25 mei definitief besluit voor versoepeling ook binnen Carinova

Op dit moment zijn we een plan aan het maken voor de aangepaste bezoekregeling binnen de woonzorg locaties van Carinova. Dit gebeurt in samenspraak met de cliëntenraad, de ondernemingsraad, de specialist ouderengeneeskunde en de preventie-infectie coördinator.

Beschermende middelen
Ondanks dat de vooruitzichten voorzichtig positief zijn blijven we de hygiëne maatregelen van de RIVM richtlijnen strikt volgen.

Wij hebben voldoende beschermende middelen om volgens de richtlijnen van het RIVM veilig te kunnen werken. Dit betekent echter niet dat we in alle gevallen een mondkapje hoeven te dragen. Dit doen we alleen indien nodig, bijvoorbeeld bij verkoudheidsklachten bij de bewoner of onze medewerkers. Preventief gebruik (altijd en overal) wordt nog steeds afgeraden.
Kortom daar waar het moet werken we met veilige en goedgekeurde mondkapjes en daar waar het kan, houden we afstand.

Hebt u vragen?
U kunt ook contact opnemen met onze klantenservice via email: info@carinova.nl of telefonisch via 0900 86 62.

Dank u wel!
We hebben de afgelopen periode op diverse manieren heel veel dank, steun en begrip mogen ontvangen. Daarvoor onze dank! Het helpt ons samen door deze moeilijke periode te komen. Alleen samen redden we dit.